Vinul Sole de la Cramele Recas si o reteta gustoasa

Piept de curcan cu mozzarella și nuci, păstârnac copt și sos de gutuie cu șofran langa un vin de calitate Sole Cramele Recas.

Vinuri Craiova si retete gustoase
Vinuri Craiova si retete gustoase

INGREDIENTE:
Piept de curcan 130 g
Mozzarela 30 g
Nuci 20 g
Păstârnac 200 g
Ulei de floarea soarelui 25 ml
Gutui 50 g
Smântână pentru gătit 20 ml
Șofran 0,1 g
Sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de curcan se întinde, se condimentează cu sare și piper, se adaugă mozzarela și nucile apoi se împachetează și se prinde cu o scobitoare de inox sau cu un băț de frigăruie și se dă într-o tigaie încinsă, apoi se introduce la cuptor pentru 8 minute la 180 de grade celsius.

Păstârnacul se curăță, se taie dupa forma dorită și se condimetează cu sare, ulei, apoi se dă la cuptor. Gutuile se curață se trag în unt, se adaugă apă și se fierb, apoi se pasează, se adaugă șofranul și smântâna dulce, formând sosul.
Mod de servire: Se taie bucata de de curcan, se aranjează alaturi de
păstârnacul copt și sosul de gutui, alaturi de vinul Sole Cramele Recas.

Pofta buna!