Vinuri noi Cramele Recas pentru crame: Mladita

Mladita este un vin alb si poate fi gasit sub cele 3 forme

Mladita sec demisec demidulce
Mladita sec demisec demidulce

Mladita Sauvignon Blanc – sec

Un vin cu reflexe verzui si nuante de un galben stralucitor. Este un vin echilibrat cu intensitate medie, cu arome de soc, agrise ( fructe de padure bogate in vitamina C si antioxidanti ) si citrice verzi. Un vin sec, direct si usor de baut, proaspat, revigorant, cu aciditate bine integrata, este rotund si cu final placut.

Asocieri culinare: urda, cas, branzeturi semitari, salata bulgareasca, snitel de pui si de curcan, tochitura moldoveneasca la cuptor, paste cu sos pesto ( sos italian – pestare=a zdrobi si are in componenta busuioc, muguri de pin, ulei de masline ), preparate la cuptor pe baza de curcan, potarniche, peste de talie medie si deserturi cu caise si pere.

Mladita Feteasca Regala – demisec

O Feteasca Regala moderna cu reflexe verzui, arome florale si usor ierboase cu impresii puternice de citrice ( lamai coapte ) si piersica. Un vin cu mineralitate si un bun echilibru intre alcool si fructuozitate.

Asocieri culinare: peste, curcan, fructe de mare, potarniche la cuptor sau la jar, cu sosuri pe baza de ierburi, vinaigrette ( ulei cu otet sau zeama de lamaie, sare si alte ierburi ), citrice sau cu marar ( cafe de Paris ). Branzeturi de tip Edamer sau Cheddar si deserturi precum tarte de fructe, nougat, cozonac cu stafide si nuca.

Mladita Muscat Ottonel – demidulce

Galben pai, cu nuante verzui si limpiditate perfecta. Parfum intens de iasomie, piersica si citrice. Este un vin demidulce, corpolent, plin de savoarea strugurilor proaspeti, bine rotunjit, este perfect cu desert sau bine racit ca un aperitiv.

Asocieri culinare: urda, cas, salate pe baza de branzeturi proaspete si pui, rulada de curcan, bucatarie asiatica, placinta cu mere, strudel cu branza, cheese cake si pasca.