Street food festival in Craiova

Tarziu, spre seara, m-am hotarat sa dau o tura prin centru sa vad ce e la acest festival al mancarurilor stradale. Apropo, Bangkok, capitala Thailandei este si capitala mancarurilor stradale. Sunt bastinasii aia care iti tai o broasca, o molusca, o caracatita chiar in fata ta si ti-o prepara in cateva minute sa o servesti. Au tot felul de tarabe, vorba unui site//blog foarte bine intitulat foarte sugestiv “culoriledinfarfurie”…cam asa e in Bangkok..curcubeu la tarabe cu mancaruri stradale.

Am iesit, cum ziceam in zona Mercur din Craiova dar am fost cam dezamagit de ce preparate am gasit la acest “festival al mancarurilor stradale”: porumb fiert :))) ca pe plaja la Costinesti, cateva tonete de hamburgeri si carnati – apropo … mie imi place sa vad si sa salivez langa produsele astea, dar tonetele de ieri 14.oct.2017 erau cam distante cu clientii, pozitionate sus…nu vedeai nimic din ce iti prepara, sau ce vrei sa comanzi. In fine… revenind la vinuri, gasesc undeva o toneta de-asta in miniatura unde se vindea un vin roze. Am zis sa incerc. Am cerut fara sa intreb cat costa un paharel de vin roze (era cam jumatate dintr-o cafea luata de la tonomat). Pretul m-a surprins putin, era 10 lei. Poate si greseala mea ca nu am intrebat inainte de a cumpara, unii comercianti mai au (inca) filozofia asta despre client “daca nu a intrebat pretul, inseamna ca e dispus sa plateasca mai mult decat un sarantoc…” si uite asa iti mai maresc acolo cu cativa lei…

In fine, am zis sa ma documentez. Era vorba de un vin roze de culoare foarte deschisa, ca un roze+apa minerala, un pic spumant, si cam atat.

Cand voi avea timp am sa citesc mai multe despre el, pentru ca am luat o carte de vizita care are si un site oficial www.proseccovan.ro

Site-ul nu imi spune mai nimic la prima vedere, doamna de acolo mi-a spus ca este un vin italian si cam atat, daca vreau sa aflu mai multe detalii vine cineva sa stea de vorba cu mine (dar nu a mai venit nimeni). Eram curios sa aflu mai multe.